Obchodné podmienky pre Potraviny -Veľkoobchod

Obchodné podmienky pre Veľkoobchod

1. Všeobecné ustanovenia

1.1 Všeobecné obchodné podmienky upravujú záväzkové vzťahy medzi podnikateľmi, ak je pri ich vzniku zrejmé s prihliadnutím na všetky okolnosti, že sa týkajú ich podnikateľskej činnosti.

1.2 Tieto obchodné podmienky sú platné pri uzatváraní kúpnej zmluvy medzi predávajúcim a kupujúcim, nákupom tovaru predávajúceho, ak pri ich vzniku je zrejmé s prihliadnutím na všetky okolnosti, že sa kúpne zmluvy týkajú ich podnikateľskej činnosti. Tieto obchodné podmienky sú neoddeliteľnou súčasťou Kúpnej zmluvy medzi predávajúcim a kupujúcim a bližšie vymedzujú práva a povinnosti zmluvných strán.

2. Zmluvné strany

2.1 Predávajúci: Martons / SKBuild s.r.o. Biskupa Kondého 5138/30, 929 01 Dunajská Streda, IČO: 53112482 spoločnosť s ručením obmedzeným, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, email: [email protected], 0910149253

2.2 Kupujúci: Na účely Kúpnej zmluvy a Všeobecných obchodných podmienok sa kupujúcim rozumie fyzická alebo právnická osoba, ktorá nadobúda tovar od predávajúceho za kúpnu cenu v rámci svojej podnikateľskej činnosti, ktorej identifikácia je uvedená v záhlaví Objednávkového formulára.

3. Práva a povinnosti zmluvných strán

3.1 Predávajúci sa zaväzuje dodať kupujúcemu objednaný tovar, čo do množstva a druhu a previesť na neho vlastnícke práva k takému tovaru. Predávajúci je povinný odovzdať s tovarom všetky doklady, ktoré sa na tovar vzťahujú. Predávajúci je povinný umožniť kupujúcemu nadobudnúť vlastnícke právo k predávanej veci v súlade s Kúpnou zmluvou, Všeobecnými obchodnými podmienkami a Obchodným zákonníkom.

3.2 Kupujúci sa zaväzuje dodržiavať všetky ustanovenia Všeobecných obchodných podmienok predávajúceho. Kupujúci je povinný zaplatiť dohodnutú kúpnu cenu, a to v lehote splatnosti faktúry vzťahujúcej sa k objednanému tovaru. Kupujúci je povinný prevziať si tovar v mieste určenia podľa dohody zmluvných strán v Kúpnej zmluve.

3.3 Zmluvné strany sa zaväzujú k výkonu ich práv a povinností v súlade so Všeobecnými obchodnými podmienkami a Kúpnou zmluvou uzatvorenou medzi nimi, zároveň budú rešpektovať zásady poctivého obchodného styku a obchodné zvyklosti medzi nimi.

4. Dodanie tovaru

4.1. Predávajúci sa zaväzuje dodať objednaný druh tovaru a množstvo na základe objednávky kupujúceho v dojednanej cene a v dohodnutom čase. Tovar je pri preprave bezpečne zabalený, aby nedošlo k jeho poškodeniu. Zároveň je tovar označený iniciálami predávajúceho.

Dodanie tovaru je závislé tiež na dovoze tovaru od našich dodávateľov. Z dôvodu rôznych príčin, ktoré nedokáže naša firma ovplyvniť sa môže stať, že nedodáme niektoré tovary, ktoré boli objednané. O zmenách dodania objednaného tovaru sa v rámci našich možností snažíme našich zákazníkov informovať. Preto prosíme rešpektujte to, že negarantujeme 100% dostupnosť všetkých produktov v danom čase.

4.2 Objednaný tovar bude podľa jeho dostupnosti a prevádzkových možností predajcu dodaný, v čo najkratšom čase, v rozpätí od 3 až 10 pracovných dní dní od uzatvorenia kúpnej zmluvy.

Tovar sa považuje za dodaný doručením na adresu, ktorú kupujúci uviedol v objednávke a podpísaním preberacieho protokolu.

4.3. Tovar zasielame hlavne prostredníctvom kuriérskych spoločností SPS a RABEN , Nagel. Tovar zasielame len v rámci Slovenskej republiky. Poskytujeme možnosť dohodnúť si individuálnu formu prevzatia tovaru, najmä osobne v okresoch MA, BA, SC, GA, TT, DS, PZ, Bratislava a okolie, Galanta, Senec, Sereď – rozvoz minimálne dva krát týždenne zdarma bez ohraničenia sumy a hmotnosti. Jelka, Galanta, Sereď – možné dodanie každý deň aj osobný odber na predajni, respektíve v sklade bezplatne. Komárno, Šaľa Nitra, Malacky, Stupava a okolie rozvoz minimálne raz týždenne.

4.4 Pri veľkoobchodných je minimálna hodnota objednávky 40 eur bez DPH, pri objednávkach sú stanovené aj hranice dodávky tovaru zdarma a prepravné na veľkoobjemové zásielky posielané kuriérom či prepravcom, a to nasledovne:

  1. Zásielky s hmotnosťou DO 50kg a s hodnotou DO 250 eur bez DPH – PODĽA SADZOBNÍKA prepravcu SPS!
  2. Zásielky s hmotnosťou DO 50kg a s hodnotou NAD  250 eur bez DPH -ZDARMA
  3. Zásielky s hmotnosťou NAD 50kg a s hodnotou DO  400 eur bez DPH – 45 eur/bez DPH
  4. Zásielky s hmotnosťou NAD 50kg a s hodnotou NAD  400 eur bez DPH -ZDARMA
    1. 4.1 ŽITNOOSTROVSKÁ Pekáreň. Min. hodnota objednávky na čerstvé pečivo nie je stanovená, ale len, keď pečivo objednáte nad 40 eur bez DPH tak máte aj dodanie zdarma. Pečie sa pondelky a stredy od 4:45 ráno, takže vždy sa sťahujú objednávky pár minút pred týmto časom takže objednávky, ktoré sa odošlú do týchto dátumov sa upečú v ten deň.
  5. 5. BEZOBALOVÝ PREDAJ – pre bezobalový predaj je doprava zdarma od 400 eur bez DPH v SR, v ČR od 600eur – ceny budú fakturované podľa sadzby prepravcu v závislosti od akosti, hmotnosti a rozmerov zásielky to bude Raben, Nagel alebo SPS.
    Tieto pravidlá a výška poplatku v žiadnom prípade neodzrkadľuje náš reálny náklad na prepravu, je len určitým percentuálnym podielom na ňom. Veľkoobjemové zásielky sa budú zasielať buď kuriérom SPS alebo nákladnou prepravou spoločnosti RABEN na polovičnej nevratnej palete, najmä z dôvodu predísť reklamáciám kvôli nesprávnym zaobchádzaním sa so zásielkami zo strany balíkového prepravcu. Veríme, že takto dosiahneme spokojnosť všetkých našich partnerov.

4.5 Pri dodaní tovaru je kupujúci povinný prezrieť tovar, skontrolovať nepoškodenosť obalu i samotného tovaru, zároveň je povinný skontrolovať množstvo a druh dodaného tovaru. Tieto skutočnosti je kupujúci povinný predávajúcemu potvrdiť v preberacom protokole uvedením dátumu a miesta prevzatia a podpisu preberajúcej osoby s uvedením čitateľného mena a priezviska takejto osoby.

4.6. ROZVOZ CHLADENÉHO A MRAZENÉHO TOVARU!! Rozvoz podľa dohody a aktuálnych objednávok: – v rámci BA a okolia 2x za týždeň zatiaľ nie sú pevne stanovené dni. (do okolia patria aj obce Rusovce, Most pri BA, Bernolákovo, Malinovo, Zálesie, Ivanka pri Dunaji, Dunajská Lužná, Rovinka, Stupava, – Malacky, PEZINOK (Sobota doobeda, prípadne Pondelok ) – Senec, Lehnice 2 krát do týždňa podľa potreby – Galanta , Šamorín, Sereď Trnava 1x do týždňa podľa objednávok.

5. Platobné podmienky

5.1 Platbu je možné realizovať výlučne v hotovosti v prípade osobného odberu alebo formou bankového prevodu, alebo dobierky.

5.2 Kupujúci je povinný zaplatiť predávajúcemu kúpnu cenu v termíne splatnosti podľa faktúry vystavenej predávajúcim. Povinnosť kupujúceho zaplatiť kúpnu cenu sa považuje za splnenú dňom pripísania na účet predávajúceho. Zároveň si však vyhradzujeme právo určiť preferovaný spôsob platby.

5.3 Predávajúci si vyhradzuje právo na zmenu cien v ponukovom liste produktov. Nakoľko spolupracujeme aj so zahraničnými výrobcami a dodávateľmi zdravej výživy a potravín, vyhradzujeme si právo meniť ceny, ktoré sú uvedené v ponukovom liste. Ceny priebežne prispôsobujeme aktuálnym kurzom, za ktoré kupujeme tovar od zahraničných dodávateľov.

6. Reklamácia produktov

6.0. Na produkty Značky NAJTELO a Farmilion sa vzťahuje 100% pozáručný servis, pod čím rozumieme výmenu kus za kus produktu po záruke alebo aj krátko 7-14 dní pred dobou exspirácie. Výmena sa uskutočňuje výlučne formou doručenia produktu na adresu sídla našej firmy s dokladom (faktúra) preukazujúc im nadobudnutie tovaru od našej spoločnosti v konkrétnom čase. Následne sa výmenný produkt pripojí k nasledujúcej objednávke, a tak sa servis vybaví.

6.1. Na produkty sa vzťahuje výrobcom stanovená doba minimálnej trvanlivosti, ktorá je štandardne uvedená na etikete každého produktu.

6.2 Reklamovať je možné len tovar zakúpený a zaplatený u predávajúceho.

6.3 Pri uplatnení reklamácie je kupujúci povinný poslať reklamáciu emailom, počkať na pokyny predávajúceho a následne doručiť reklamovaný tovar čistý, mechanicky nepoškodený, v originálnom balení, vrátane faktúry predávajúcemu. Reklamácia musí obsahovať popis závady a číslo dodacieho listu alebo faktúry. Po odoslaní reklamácie dostane kupujúci od predávajúceho potvrdenie prijatia reklamácie na email.

6.4 Za poškodenia, ktoré na tovare vznikli po odovzdaní kupujúcemu sa nezodpovedáme. Vami zistené chyby sa budeme snažiť odstrániť, v čo najrýchlejšom čase. Pozáručný servis neposkytujeme.

7. Odstúpenie od zmluvy

7.1 Zmluvná strana môže od zmluvy odstúpiť len z dôvodov uvedených vo Všeobecných obchodných podmienkach.

7.2 Kupujúci má právo odstúpiť od zmluvy na základe skutočností uvedených v bode 4.4 pri dodržaní lehoty na odstúpenie od zmluvy.

7.3 Kupujúci po prevzatí tovaru a potvrdení preberacieho protokolu nie je oprávnený odstúpiť od zmluvy.

7.4 Zmluvná strana má právo odstúpiť od zmluvy v prípade podstatného porušenia zmluvy. Za podstatné porušenie zmluvy sa považuje, ak jedna zmluvná strana v čase uzatvorenia zmluvy vedela o skutočnostiach, ktoré mali vplyv na rozhodovanie druhej zmluvnej strany o uzatvorení zmluvy.

7.5 V ostatných prípadoch zmluvná strana môže odstúpiť od zmluvy len v prípade neplnenia svojej povinnosti druhou stranou v dodatočnej lehote.

7.6 Odstúpením od zmluvy zanikajú práva a povinnosti strán zo zmluvy. Zmluvné strany sú povinné vydať si doteraz poskytnuté plnenia.

8. Ochrana osobných údajov

8.1 Týmto prehlasujeme a zaväzujeme sa, že zverejnené osobné údaje nebudú bez súhlasu ich vlastníka akokoľvek poskytnuté tretej osobe a taktiež nebudú použité ku komerčným účelom.

8.2 V zmysle zákona č. 122/2013 Z.z o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov Vás chceme informovať o tom, že, ako náš zákazník umožňujete, aby spoločnosť Erik Márton s.r.o. Lehnice 97, Lehnice 93037 www.najtelo.com, ako správca údajov evidovala, spracovala alebo použila Vaše osobné údaje (obchodné meno, sídlo, adresa prevádzok, telefónne číslo, fax, e-mail) v súlade s týmto zákonom, na účely evidovania, zasielania tovaru, ponukových listov a akcií.

8.3 Poskytnutie osobných údajov je dobrovoľné. Kedykoľvek môžete požiadať o vymazanie alebo úpravu Vami poskytnutých osobných údajov písomnou formou. V prípade, že nastane zmena vo Vašich údajoch, prosíme Vás, aby ste nám to oznámili písomnou formou.

9. Záverečné ustanovenia

9.1 Odoslaním objednávky zákazník súhlasí s týmito obchodnými a dodacími podmienkami, súhlasí i s podmienkami reklamácie.

9.2 Tieto obchodné podmienky sú platné pre všetky kúpne zmluvy uzatvárané medzi predajcom a kupujúcim.

9.3 Predajca si vyhradzuje právo meniť znenie Všeobecných obchodných podmienok. Zmenené podmienky zverejní na internetových stránkach www.najtelo.com.

9.4 Vzťahy neupravené týmito Všeobecnými obchodnými podmienkami sa budú spravovať ustanoveniami Obchodného zákonníka.

Kupujúci a predávajúci (ďalej len “Strany”) majú záujem riešiť svoje spory prednostne mimosúdne, a preto sa podľa zákona č. 244/2002 Z. z. (ďalej len “ZRK”) dohodli, že okrem tých sporov, pri ktorých to zákon výslovne vylučuje, predložia všetky spory, ktoré medzi nimi vznikli alebo vzniknú z tejto kúpnej zmluvy (ďalej len “Zmluva”), ako aj spory (i) o platnosť, trvanie a výklad Zmluvy a právnych úkonov strán, (ii) o náhradu škody a vydanie bezdôvodného obohatenia, (iii) o iných nárokoch strán, ktoré vzniknú za trvania. Ak je zmluvnou stranou fyzická osoba, ktorú osobitný predpis považuje za spotrebiteľa, je táto oprávnená, v rozsahu určeným zákonom, podať žalobu nielen na NRS, ale aj na všeobecnom súde. Strany vyhlasujú, že sa rozhodnutiu NRS bez výhrad podriadia. Strany, ak to zákon pre konkrétny prípad nezakazuje, týmto vylučujú podanie žaloby podľa § 40 ods. 1 písm. h) ZRK (dôvody obnovy konania) a dohodli sa, že NRS bude konať nasledovne: (i) podľa slovenského právneho poriadku, (ii) podľa zásad spravodlivosti, pokiaľ to zákon nevylučuje, (iii) podľa rokovacieho poriadku a štatútu NRS, zverejneného v čase začatia konania v Obchodnom vestníku, (iv) konanie bude písomné (v) rozhodcu (senát) vymenuje NRS.

Prečítať viac

Veľkoobchod – B2B

V spoločnosti Martons sa zameriavame na predaj tanierikov, misiek, s minimalistickým dizajnom, ktoré sú vybavené protišmykovými. prísavkami a slúži proti prevráteniu rozliatiu jedla. Bez BPA, PVC, ftalátov, či iných škodlivín. Hľadáme veľkoobchodných a kooperačných partnerov. Ak aj vy zvažujete zaradenie výrobkov značky Martons do svojho sortimentu, neváhajte nás kontaktova

Prečo sa stať veľkoobchodným partnerom Martons?

  • min. objednávka – nie je, pošleme Vám aj za 2 € do Packety aj 1 kus 🙂
  • Doprava ZADARMO – nad 100 € bez DPH
  • vysoké marže pre vás ako VO odberateľov
  • ceny pre zákazníkov – rádovo o desiatky % oproti konkurečných značiek, kvalita tá istá / lepšia
  • import všetkých produktov za pár minút cez XML feed na Vašu webstránku/ systému iba nastavite Vašu prirážku
  • sú schválané reg. úradom verejného zdravotníctva

Pozrite sa na našich úspešných predajcov:

E-mailom: [email protected] alebo telefonicky na +421944607208

Ak máte záujem o spoluprácu, kontaktujte nás, a my sa pružne prispôsobíme vašim požiadavkám.

Prečítať viac

Súťaž o 2x Martons misku s prísavkou + lyžička

Podmienky súťaže s názvom:

Súťaž o 2x Martons misku s prísavkou + lyžička (ďalej len „súťaž“) 
Tento dokument s týmito doluvedenými pravidlami a podmienkami sú jediným dokumentom, ktorý upravujú súťaž.

Súťaž nie je sponzorovaná, podporovaná, spracovávaná alebo žiadnym spôsobom spojená so sociálnou sieťou Facebook, Instagram vlastnená spoločnosťou Facebook Inc. alebo Facebook Ireland Limited. Súťažiaci je oboznámený stým, že poskytuje svoje informácie usporiadateľovi aorganizátorovi súťaže, nie spoločnosti Facebook Inc. alebo Facebook Ireland Limited. Za znenie, obsah či organizáciu súťaže nie je zodpovedná spoločnosť Facebook, ale výhradne ich usporiadateľ.

Vymedzenie základnych pôjmov:
Usporiadateľ súťaže: je SKBuild s.r.o. ,so sídlom Biskupa Kondého 5138/30 , 929 01 Dunajská Streda , IČO:53112482, DIČ: 2121268556, IČ DPH: SK2121268556 zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel: Sro, vložka č. 46924/T (ďalej len „Organizátor“ alebo „Usporiadateľ“).

Dodávateľ výhry: je SkBuild s.r.o. ,so sídlom Biskupa Kondého 5138/30 , 929 01 Dunajská Streda , IČO:53112482, DIČ: 2121268556, IČ DPH: SK2121268556 zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel: Sro, vložka č. 46924/T (ďalej len „darca“ alebo „ Dodávateľ výhry “).
Usporiadateľ môže na účely administratívnej podpory v súvislosti so súťažou spolupracovať s Dodávateľom výhry napríklad poskytnutím osobných údajov výhercov na odoslanie výhry a podobne.
Termín konanie sútaže: súťaž prebieha na území Slovenskej republiky v termíne od 26.04.2023 od 16:00 hod do 15.05.2023 do 16:00 hod (ďalej len „termín súťaže“), na stránke: www.martoine.sk , alebo prostredníctvom sociálnej siete Facebook https://www.facebook.com/MartonsSk/ a Instagramu https://www.instagram.com/martonssk/ Registrácie mimo obdobia trvanie súťaže nebudú do súťaže o výhru zaradené.

Podmienky účasti v súťaži
1a. Súťaže sa môžu zúčastniť fyzické osoby (ďalej len „súťažiaci“ alebo „účastník súťaže“).staršie ako 18 rokov s trvalým pobytom na území Slovenskej republiky, ktoré splnia pravidlá súťaže. Z účasti na súťaži sú vylúčení všetci zamestnanci usporiadateľa súťaže azamestnanci Dodávateľ výhry a osoby im blízke v zmysle § 116 Občianskeho zákonníka. Ak sa preukáže, že výherca je osobou špecifikovanou v tomto bode pravidiel súťaže, stráca automaticky nárok na cenu súťaže.
Pre aktuálnú súťaž treba spľniť naslednovné 3 kroky:

1. Kommentár – Nezabudnite dať kommentár k danému príspevku na Facebook stránke a odpovedať na otázku: načo slúži oximeter ? na https://www.facebook.com/MartonsSk/ a nezabudnite napísať a označiť kamaráta- kamarátku

2. Dať ,,LIKE ,, – Nezabudnite dať srdiečko na našu stránku https://www.facebook.com/MartonsSk/ a tak sa stať fanúšikom stránky Nezabudnit zdieľať verejne daný príspevok.

3. Označ priateľa: Nezabudnite aj informovať Vašich známych označte kamaráta/tku do kommentára aby sa zapojili aj oni a tak môžu vyhrať aj oni výhru.

1b. SÚHLAS s pravidlami súťaže dáva súťažiaci uverejnením súťažného komentára pod súťažný príspevok vyjadruje, zdieľaním príspevku, či označením kamaráta v danému prśpevku, každý súťažiaci svoj súhlas s týmito pravidlami súťaže zaväzuje sa tieto pravidlá bezvýhradne dodržiavať. Do súťaže o ceny budú zaradené iba úplné, riadne a správne vykonané podmienky z bodu 1A., ktoré budú obsahovať všetky požadované informácie.
1c. Vylúčenie Súťažiaceho – Usporiadateľ si vyhradzuje právo do súťaže nezaradiť súťažiaceho, ktorého komentár bude obsahovať hrubo urážlivé vyjadrenie alebo bude obsah jeho komentára v rozpore s dobrými mravmi.
1d. Organizátor si vyhradzuje právo bez náhrady súťaž zrušiť , skrátiť, odložiť prerušiť, či doplniť jej pravidlá po celú dobu trvania súťaže,a to tak, že zmenu vyhlási na súťažných webových facebookových postoch – resp webových, kde sú k dispozícii platné aj úplné pravidlá. Odvolaním súhlasu na spracovaním osobných údajom súťažiaci stráca svoju účasť v súťaži a prípadnú výhru.

Vylosovanie, vyhodnotenie súťaže
2a. Losovanie – vyžrebovanie výhry: sa bude konať do 2 dní od času končenia termínu sútaže: .
2b. Odovdzanie výhry: Výhercovia budú informovaní o výhre pomocu Facebook-u – Facebook Messengeru, a budú označení aj v kommentári a vyzvaní aby poslali svoje doručovacie údaje do 5 dní na náš e-mail: [email protected] . Následne s nimi konzultujeme adresu na doručenia výhry. Po vzájomnej dohode im výhra bude odoslaná prostredníctvom osobne alebo pomocou kuriérskej spoločnosti na adresu, ktorú súťažiaci pošle a uvedie a zároveň budú ich mená zverejnené na stránke www.martoine.sk, popr na facebookovskej stránke https://www.facebook.com/martons.sk
V prípade, že výherca nebude na e-mailovú výzvu/telefonát reagovať, príp. sa neozve späť do 5 dní od prvého e-mailového kontaktovania, nárok na výhru mu zaniká. Výhry sú neprenosné, nie je možné ich vymeniť ani požadovať ich výmenu za finančné prostriedky. Usporiadateľ súťaže nezodpovedá za stratu alebo iné znehodnotenie výhry a nie je povinný takto spôsobené škody uhradiť alebo poskytnúť výhercovi, ktorému výhra patrí, náhradu.Výhry v súťaži
Výhrou sú produkty, vždy uvedené v tomto bode ako ,, aktuálne výhry.
Aktuálne výhry: 2x Martons misku s prísavkou + lyžička- set
Počet vyžrebovaných výhercov bude: 2 x výherca.

Ochrana osobných údajov – Osobné údaje
Súťaži zároveň svojou účasťou v Súťaži udeľuje Organizátorovi svoj výslovný súhlas so spracovaním svojich osobných údajov v rozsahu osobných údajov zverejnených a facebookovskej stránke, odoslaných osobných údajov z formulára ako menu, priezvisko, e-mailová adresa a podobne, či adresy a kontaktných údajov na doručenia výhry. Udelením súhlasu so spracúvaním Osobných údajov v súťaži poskytujete súťažiaci súhlas vážny a slobodne daný, konkrétny, informovaný a jednoznačný prejav vôle dotknutej osoby (kupujúceho) vo forme jednoznačne potvrdzujúceho úkonu v zmysle nariadenie nariadenia európskeho parlamentu a rady (EÚ) 2016/679, z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, a tiež podľa ustanovenia zákona č. 18/2018 Z. z, z 29. novembra 2017 o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov platnom znení prevádzkovateľovi. Účelom tohto súhlasu je hlavne adekvátne prevádzkovanie súťaže (napr. Informovanie výhercu, komunikovanie s výhercami, odoslanie výhry výhercovi, informovanie výhercov o dalších súťažiach, zverejnenie mena výhercov na webových stránkach organizátora, či na sociálnych sietiach. Ako v predošlej vete bolo uvedené – takto získané osobné údaje súťažiach môže rovnako organizátor využiť a spracovávať na rôzne marketingové účely spoločnosti. Účastníka na spracovanie jeho osobných údajov je dobrovoľný. Súťažiaci môže kedykoľvek dať žiadosť a výmaz svojich osobných údajov a to e-mailom na [email protected] V prípade súhlasu na účely prevádzkovania Súťaže je platnosť súhlasu podmienkou účasti v Súťaži. Súhlas so spracúvaním vašich osobných údajov detalnejšie nájdete aj na stránke organizátora, konkrétnejšie na : https://www.martons.sk/privacy-policy/ Záverečné ustanovenia
Súťažiaci svojou účasťou v Súťaži udeľuje Usporiadateľovi súhlas so znením týchto Pravidiel. SúťažI nemajú nárok na spatné vymáhanie výhry.

V Dunajskej Strede dna 25.04.2023
SKBuild s.r.o. Martons
Ing. Zoltán Márton – konateľ

Prečítať viac

Cuketové placky s mozzarellou a lučinou ( od + 12m )

Veselá Veľká Noc !😊🐣

• Cuketové placky s mozzarellou a lučinou ( od + 12m )


Potrebuješ :

Postup :

  1. Cuketu umyjeme, nastrúhame a necháme odstáť následne vyžmýkame.
  2. Pridáme zvyšné suroviny a všetko spolu dobre premiešame.
  3. Cesto má byť lepivé tak sa nezlaknite.
  4. Aby neboli mastné, na plech dáme papier na pečenie a trošku pozrieme olivovým olej aby sa neprilepili.
  5. Pečieme cca 30min. do zlatista.
  6. Podávame s lučinou je to naozaj veľmi chutné.

Dobrú chuť mini papkáči !🐣

Silvia z Martons.sk

Prečítať viac

Recept: BATATOVÉ PLACKY S BIELYM JOGURTOM – jednoduchá, rýchla a ľahká večera

Potrebuješ :
– 70g batát
– 30g zemiak
– 1 strúčik cesnaku
– 1PL hladká špaldová múka
– 1 vajíčko
olivový olej
oregano
– bazalka
– štipka Kari korenia

Tanierik s prísavkou : Martons silikonový tanierik s prísavkou z 7 dielnej jedálenskej sady

Postup :
1. Batát a zemiak ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Pridáme vajíčko, múku, cesnak a koreniny.
2. Spolu všetko premiešame.
3. Na rozpálenú panvicu kde sme pridali olivový olej postupne vytvarujeme placky a opečieme z oboch strán do zlatista.
4. Podávame s bielym jogurtom namiesto dressingu.

🌱

Chutná večera pre najmenších sa môže podávať.
Dobrú chuť ! 

Silvia z Martons

❤️
Prečítať viac

Recept: Vanilkový puding

Potrebuješ :

Postup : Mlieko s rozmiešanou zmesou pudingového prášku vylejeme do menšieho hrnca a za stáleho miešania privedieme postupne k varu.
Uvarený puding rozdelíme do misiek a podávame.
Dobrú chuť ! 

❤️

Silvia z Martons.sk

Prečítať viac

Recept: Krupicová kaša

Krupicová kaša
( vhodná aj ako raňajky / večera )

Potrebuješ :
• 1PL krupicová kaša ( použila som ryžovú )
• ovsené mlieko
mletá vanilka
• cejlónska mletá škorica
Ghee maslo

Tanierik s prísavkou : Martons silikonová miska s prísavkou z 7 dielnej jedálenskej sady

Postup :
Do malého hrnca dáme krupicu s vanilkou, zalejeme mliekom a privedieme k
varu. Za stáleho miešania na miernom ohni do jemného zhustnutia. Keď je
kaša hotová pridáme k nej 1ČL masla a premiešame. Naservírujeme, na vrch
pridáme trošku škorice a podávame.
Dobrú chuť !

Tento recept určite viacerým mamičkám pripomenie svoje detstvo a teraz
ju môžeme s láskou pripravovať našim malým drobcom.

Silvia z Martons

❤️
Prečítať viac

Recept: Avokádová pomazánka

Potrebuješ :
• pečivo
• 1 avokádo
• 2čl biely jogurt
zeleninové korenie HORALKA ( bez soli )
citrónová šťava
• 1 žĺtok ( ak je zavedený aj bielok tak 1 vajíčko )

Tanierik s prísavkou : Martons silikonový tanierik s prísavkou z 7 dielnej jedálenskej sady

Postup :
Avokádo ošupeme a rozpučíme. Pridáme biely jogurt, koreninovú zmes a
citrónovú šťavu. Premiešame. Zo žĺtka alebo vajíčka pripravíme praženicu
na Ghee masle. Naservírujeme a papáme. 

Dobrú Chuť !

Silvia z Martons.sk

 

Prečítať viac

Top 5 najjednoznačných príznakov tehotenstva

Určenie tehotenstva je pre každú ženu dôležitým momentom, a preto by sa mala naučiť rozpoznávať niektoré jednoznačné príznaky tehotenstva. Týchto príznakov je viac, ale my sme vybrali top 5, ktoré sú najjednoznačnejšie.

Menštruácia
Najčastejším príznakom tehotenstva je výpadok menštruácie. Ak sa u vás zrazu neobjaví obvyklá menštruácia, môže to byť indikáciou tehotenstva. Niektoré ženy však môžu mať aj počas tehotenstva krvácanie, ktoré sa podobá na menštruáciu, a preto nie je vždy výpadok menštruácie spoľahlivým príznakom tehotenstva.

Nevoľnosť a zvracanie
Nevoľnosť a zvracanie sú tiež veľmi častým príznakom tehotenstva. Tieto príznaky môžu byť spôsobené hormonálnymi zmenami v tele. Zvyčajne sa vyskytujú skôr ráno, ale niektoré ženy ich môžu mať po celý deň.

Zväčšenie prsníkov a ich citlivosť
Tehotenstvo môže spôsobiť zväčšenie prsníkov a zvýšenú citlivosť. Niektoré ženy môžu mať bolestivé prsia alebo tmavé areoly. Tento príznak sa zvyčajne objavuje v priebehu prvých týždňov tehotenstva.

Únavnosť a ospalosť
Únavnosť a ospalosť sú ďalším príznakom tehotenstva. Tieto príznaky sú spôsobené hormonálnymi zmenami v tele a zvyčajne sa objavujú v priebehu prvých týždňov tehotenstva. Mnoho žien pociťuje potrebu spať počas dňa.

Častejšie močenie
Keďže rastúce dieťa tlačí na močový mechúr, mnoho tehotných žien pociťuje potrebu močiť častejšie ako zvyčajne. Tento príznak sa zvyčajne objavuje v priebehu prvých týždňov tehotenstva.

Všetky tieto príznaky môžu byť jednoznačným indikátorom tehotenstva, ale aj tak nie sú spoľahlivé na 100%. Preto, ak máte podozrenie na tehotenstvo urobte poradte tehotenský test alebo sa poradte so svojim lekárom.

Viete čo by nemalo chýbať v taške do pôrodnice?

 

Prečítať viac

Recept: Ovocné guľky

Potrebuješ :
• 1ks zemiak
• 25g hladká špaldová múka
• 1 žĺtok
• ovocie podľa chuti na naplnenie ( ja som použila ringloty )
mletá škorica
• maslo / Ghee maslo

Tanierik s prísavkou : Martons Bear silikonový tanierik

Postup :
Zemiak sa uvarí do zmäknutia a následne rozpučí vidličkou. Pridáme múku a žĺtok, vypracujeme cesto.
Cesto rozvalkáme na placku, vložíme kúsky ovocia a vytvoríme guľku. Následne do vriacej vody vložíme guľky a varíme cca 10min. kým vyplavú na povrch. Uvarené vyberieme z vody a necháme vychladnúť, polejeme masielkom a posypeme troškou škorice.

Dobrú chuť mini papkáči ! 

Silvia z Martons.sk

🤍
Prečítať viac